I New York är det lätt att inte leva på kadaver

by Marina

Man kan gå direkt från träningen till ett ställe som serverar god, köttfri mat utan att behöva åka tvärs hela stan i bla NY

I NY och i Kalifornien har det blivit mainstream att äta veganskt. Där är det andra krafter som styr än här där mainstream är att äta nästan enbart animalier, här där kolhydraten har blivit en symbol för fetma och ohälsosamt leverne. Ser man en vältränad människa på stan kan man räkna med att den äter minst 7 burkar keso, 500g kyckling och 3 laxfiléer i veckan. Därtill kommer vassleprotein och ett oräkneligt antal ägg, små skivor kalkon och korv (med hög kötthalt!) osv.

Jag vet inte varifrån veganismen spridit sig till Kalifornien och NY, men nog har det med tillgängligheten till bra grönsaker att göra. Här i norra Europa kan man traditionellt äta kålrötter, selleri, vitkål, äpplen och rödbetor, morötter, palsternackor osv om vintern, inte så mycket mer i växtväg. Längre söderut ökar valmöjligheterna och förr hade man alltså större anledning och inspiration att ha mer av dem i kosten. Numera är vi inte så begränsade här uppe och kan laga fantastiska grönsaksrätter även om vintern.

Att kolhydrater gör en fet. Alltså. (Läste så sent som för någon timme sedan på en stor svensk blogg återigen att man tror att det finns gluten i potatis och antyder också att gluten är en kolhydrat, pinsamt). Kolla in den här snubbens gettoveganblog: Building Muscles The Vegan Way
Han visar bilder på sin veganska mat i jävligt dålig upplösning och tipsar om skitsvår träning som inte bara är jobbig utan även tekniskt omöjlig.

Han kallar sig själv lite ödmjukt “Noel Vegan Fitness Star”

Advertisements